bredius log

Heerlijke tuindag

27 September 2015 paul-clemens

Het is heerlijk nazomer weer. Omdat er vandaag niet zo heel veel te doen was in de tuin, hebben we voornamelijk van het zonnetje zitten te genieten. En nog een beetje ongewenst groen verwijderd waar nodig.

Promofilm

16 September 2015 markmj

Onze promofilm is al enige tijd te vinden op facebook, maar nu ook echt op onze eigen site. Wij bedanken Hemang en Suive van Jokaland Inspirations voor de mooie beelden en aanleveren van dit geweldige filmpje.

Zaaien voor de nateelt

30 August 2015 paul-clemens

Wat ligt de tuin er toch mooi bij. We hebben vandaag alle lege ruimtes in de bedjes zo veel mogelijk ingezaaid met radijs, spinazie, winterpostelein en raapstelen. Prima voor de nateelt omdat ze snel opkomen. Zo hebben we hopelijk nog veel te oogsten in de komende maanden.

Entree Soeptuin

24 August 2015 paul-clemens

De nieuwe ingang aan de Zaanstraat is helemaal af. Buurtbewoners weten ons hierdoor steeds beter te vinden en zorgt al voor meer aanloop. Het houtsnipperpad loopt inmiddels helemaal door tot in de soeptuin.

De bakfiets in gebruik

09 August 2015 markmj

Afgelopen donderdag is de bakfiets natuurlijk meteen in gebruik genomen. En wat een mooi gezicht zo'n bak vol met verse groenten.

Peter de timmerman

09 August 2015 markmj

Grote dank gaat uit naar Peter van klusmetverbogt.nl die de mooie bak heeft ontworpen en gemonteerd.

Flinke oogst

23 July 2015 markmj

Deze week was met de hulp van de Oase de oogst van flinke proportie: bosjes chocolademunt, peterselie en selderij, 3 grote groene kool, 2 courgette, krat snijbiet, 8 prei en 5 uien. Om trots op te zijn.

Agenda

Oproepen

Locatie: Soeptuin Bredius
Datum :

Vind je het leuk om met je vingers in de aarde bezig te zijn. Wij zijn op zoek naar personen, groepen vrienden, families, die samen zorg willen dragen voor een bed. Wat bieden we: -Een plek waar je naar hartenlust kan tuinieren, zaai en poot goed, compost en indien nodig advies. Wat vragen we: -Dat je bed(den) en directe omgeving goed wordt onderhouden en je bereid ben mee te helpen aan de tuin in zijn geheel. -Dat je met je opbrengst(of anders) iets doet voor de klanten van de voedselbank, dat kan bijvoorbeeld door je groente te ruilen voor houdbare producten zoals rijst, pasta, koffie ect, ect, een etentje organiseren met je producten en dan met de pet rond te gaan voor de klanten van de voedselbank maar er valt natuurlijk veel meer te verzinnen laat je creativiteit er op los.

Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.