Argenteuil

24 February 2015 dirk-postma
ingrediënten
  • • 500 gram verse asperges
  • • 40 gram bloem
  • • 1 liter (runder) bouillon
  • • 250 gram champignons
  • • 1 eierdooier
  • • 100 gram achterham
  • • 40 gram roomboter
  • • 1 dl. Slagroom
  • • zout en peper
  • • enkele takjes peterselie voor garnering
vegetarisch

ja

bereidingstijd

0 minuten

stappenplan

Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes

Snijd de ham in blokjes

Vermeng de slagroom met de eidooier

Smelt in een pan met dikke bodem de boter, voeg hier al roerend de bloem door. Nu heb je een blanke roux. Voeg hier de bouillon en de asperges aan toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

Voeg nu de champignons en de ham toe.

Breng het geheel op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur en roer het mengsel van slagroom en ei er door. Garneer met de peterselie

Eet smakelijk!


Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.