Borsjt

24 February 2015 dirk-postma
ingrediënten
  • • Een stuk of 6 bieten een kleintje of halve apart houden,
  • • fijn raspen en met wat azijn en evt. suiker apart zetten
  • • 1 selderijknol
  • • 2 winterwortels
  • • 1 ui
  • • 3 teentjes knoflook
  • • 1/4 groene kool
  • • zonnebloemolie
  • • bouillonblokjes
  • • peper evt. zout
  • • Zure room of soyacuisine verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel
vegetarisch

ja

bereidingstijd

0 minuten

stappenplan

Bieten, selderijknol, wortel en ui in blokjes snijden en met fijngesneden knoflook in de olie aanbakken. Water circa 2 liter en bouillonblokken erbij, laten koken tot de groenten zacht zijn 20 minuten. Alles in de blender pureren. Kool in fijne reepjes snijden en 5 a 10 minuten meekoken in de gepureerde soep. Peper en zout erbij. Geraspte biet-azijn-suiker- mengsel goed uitknijpen en sap bij de soep doen. Serveren met schepje zure room of soyacuisine

Eet smakelijk!


Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.