Ciorbă

24 February 2015 dirk-postma
ingrediënten
  • 1 wortel

  • 1 bosje peterselie

  • ½ selderijknol
  • 
1 ui
  • 
1 paprika

  • 150 gr. mager varkensgehakt

  • 1 eetl. rijst

  • 1 ei

  • 1-2 tomaten
maggi kruidenbouillon vloeibaar
  • 
¼ l. zuurkoolnat of sap van 2 citroenen

  • 3 eetl. olie
zout en peper naar smaak
vegetarisch

ja

bereidingstijd

0 minuten

stappenplan

Het gehakt vermengen met de rijst en het ei, zou en peper toevoegen. Vleesballetjes hiervan draaien.
De wortel, de peterselie, de ui en de selderijknol fijn snijden.

De wortel, de peterselie, de ui en de selderijknol glazig laten worden in de olie, dus niet te lang bakken. Een liter water opzetten en het groentemengsel met olie toevoegen. Het geheel 30 minuten laten koken.
Voeg de vleesballetjes, de gesneden paprika en de tomaten toe. Laat de soep nog 30 minuten koken. Nu pas het zuurkoolnat of het citroensap toevoegen en even laten mee warmen. Zout en maggi kruidenbouillon naar smaak toevoegen.

Serveren met Spaanse pepers of met zure room.

Eet smakelijk!


Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.