Djawa

24 February 2015 dirk-postma
ingrediënten
  • 500 gr runderpoulet

  • 4 teentjes knoflook uit de pers

  • 4 aardappelen

  • 1 kleine groene kool

  • 150 gr worteltjes

  • 2 preien

  • 1 tl sambal trassi
  • 
1 tl kuncit


vegetarisch

nee

bereidingstijd

0 minuten

stappenplan

Breng een liter water aan de kook.


Voeg het poulet toe en laat dit een paar uur trekken.


Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Was de kool en snipper hem fijn.


Schrap de worteltjes en snijd ze in stukjes.


Maak de preien schoon en snijd ze in reepjes.


Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de aardappelen en de worteltjes even aan.


Voeg de knoflook toe en laat die even mee sudderen.


Doe er dan de sambal en kuncit door en laat het geheel op laag vuur even bakken.


Roer het daarbij goed om.


Doe dit mengsel bij de bouillon en laat het een kwartiertje op een laag vuur sudderen.
Voeg vervolgens de prei en de kool toe en laat het gerecht nog eens 15 minuten sudderen of zo lang tot de groenten gaar zijn.

Eet smakelijk!


Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.