Egusi

24 February 2015 dirk-postma
ingrediënten
  • 500 g rundvlees of geitenvlees

  • 1 ui

  • 2 vleestomaten

  • 2 pepers Madame Jeanet

  • 6 el palmolie

  • 1 tl bonenkruid

  • 2 bouillonblokjes vlees of kip

  • 1 tl rivierkreeft, gemalen

  • zout

  • 200 g egusi
  • gemalen pompoenpitten
  • 
200 g gerookte vis zonder graten

  • 100 g grote klaroen bladeren
  • 1 kookpan
  • kopje
  • zeef
vegetarisch

nee

bereidingstijd

0 minuten

stappenplan

Snijd het vlees in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten zeer fijn of maal ze. Verwijder de zaadjes uit de pepers en snijd ze fijn.

Verhit de palmolie in een pan en bak er het vlees, de ui, de tomaten, de pepers, het bonenkruid, de verkruimelde bouillonblokjes en de rivierkreeft in. Roer het door. Laat het vier minuten bakken. Voeg er dan tweeënhalve kop water aan toe en een halve theelepel zout. Roer alles goed door elkaar en zet het deksel op de pan. Laat het 45 minuten koken totdat het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pan. Zeef de overgebleven saus om grove stukken te mijden. Voeg de egusi en de gerookte vis aan de saus toe. Laat het geheel nog 15 minuten koken. Was de klaroen en snijd de bladeren fijn. Voeg het aan de saus toe en roer deze nog een goed door. Doe het deksel weer op de pan en laat alles nog 15 minuten koken.

Serveer de soep met het vlees.

Eet smakelijk!


Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.