Linke soep ​

24 February 2015 dirk-postma
ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl gemalen komijn djinten
  • ½ tl gemalen koriander ketoembar
  • 250 g gehakt
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 5 groentebouillontabletten
  • 400 g tomatenblokjes blik
  • 150 g dessertrijst pak
  • 1 mespunt sambal
  • 10 g verse bieslook zakje
vegetarisch

ja

bereidingstijd

0 minuten

stappenplan

Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snipper de knoflook en ui. Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen. Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper. Draai kleine balletjes van gehakt.

Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden. Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.

Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden. Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.

Eet smakelijk!


Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.