Wortelsoep

23 February 2015 markmj
ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 kg winterpeen
  • 1 teen knoflook
  • 1 groentebouillontablet
  • 700 ml kraanwater
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 sinaasappel
vegetarisch

ja

bereidingstijd

25 minuten

stappenplan

  1. Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.
  2. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
  3. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout.

Bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur op. Roer af en toe.


Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.